9. februar 2023
  Search

 

 "KLASTER NEKRETNINE" u Beogradu (u daljem tekstu: Udruženje), je nevladino i neprofitno udruženje u koje se pravna lica slobodno udružuju radi doprinosa unapređenju i razvoju tržišta nepokretnosti na teritoriji Republike Srbije.

Ministarstvo trgovine i usluga (sada Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija) je u okviru programa Vlade Republike Srbije "Jačanje konkurentnosti u oblasti usluga" implementacijom projekta "Povezivanje subjekata iz oblasti usluga u klastere" podržalo incijativu za formiranje klastera u oblasti posredovanja u prometu nepokretnosti, pružanjem stručne, logističke i finansijske pomoći za osnivanje Klastera nekretnine.

Konferencija „Nauči da uspeš“ je srpski brendKonferencija „Nauči da uspeš“ je srpski brend - 5. mart 2019

Od 15. do 17. aprila 2019. u Beogradu će biti održano Četvrto stručno savetovanje „Nauči da uspeš“ – najznačajniji skup posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti u Srbiji i regionu jugoistočne Evrope. 

Sve o skupu na : www.naucidauspes.rs info.tel: 063 366 878

 
Sajam nekretnina na Beogradskom sajmuSajam nekretnina na Beogradskom sajmu - 4. mart 2019

Na Izložbi nekretnina će biti prestavljena ponuda stambenih i poslovnih objekata, hotela šoping centara u zemlji i inostranstvu. Sajam nekretnina će se održati 17-20. aprila 2019. godine u Hali 1 Beogradskog sajma, u okviru 45. Sajma građevinarstva SEEBBE, koji predstavlja najveću manifestaciju ovog tipa u Jugoistočnoj Evropi sa preko 36.000 posetilaca..

O Sajmu građevinarstva SEEBBE i uslovima za izlaganje na sajmu se više može saznati na http://sajamgradjevine.rs/sr/pocetak/

 
Četvrta srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture - 18. decembar 2018

 

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo održavanje Četvrte srpske konferencije o razvoju nekretnina i infrastrukture pod nazivom „Razvoj budućnosti“ koja će se održati u Beogradu, u Hotelu Metropol Palace u četvrtak, 21. februara, 2019. godine

Izuzetna nam je čast da najavimo da će ovogodišnju konferenciju otvoriti Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

Proćitajte više..

 
Informacija za posrednike u prometu i zakupu nepokretnostiInformacija za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti - 22. avgust 2018
Stupio na snagu Zakon o izmenama i dopunama Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti - 8. jun 2018
Konferencija „Nauči da uspeš“ je srpski brendKonferencija „Nauči da uspeš“ je srpski brend - 31. mart 2018

 

Od 16. do 18. aprila 2018. u Beogradu će biti održano Treće stručno savetovanje „Nauči da uspeš“ – najznačajniji skup posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti u Srbiji i regionu jugoistočne Evrope. Učesnici Konferencije biće predstavljene aktuelnosti sa tržišta nepokretnosti Srbije, regiona, Grčke, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Rusije, SAD, Južnoafričke Republike, Kine i Indije.

Sve o skupu na : www.naucidauspes.rs info.tel: 063 366 878

 

 
NAJAVA: Treća srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastruktureNAJAVA: Treća srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture - 7. februar 2018

 

Treća  srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture održava se u Beogradu, u Hotelu "Metropol Palace" 21. februara 2018. godine.

 

Ovogodišnju konferenciju će otvoriti Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije. Konferencija ima za cilj razmenu ideja i informacija iz oblasti nekretnina i infrastrukture u Srbiji i širem regionu. Poseduje prezentacije najviših članova državnog i privatnog sektora u oblasti nekretnina, bankarstva, procena.

Pročitajte više..

 

 
ABR obukaABR obuka - 1. decembar 2017

U petak, 1. i subotu 2. decembra 2017. godine, održan je, po drugi put, ABR kurs, u hotelu ZIRA. 

Ovaj kurs je namenjen agentima koji žele da usavrše svoja znanja za rad sa kupcima. U SAD i ostalim razvijenim svetskim ekonomijama je to jedan od osnovnih kurseva koje pohađaju članovi NAR.

 pročitajte više ...

 
REALTORS CONFERENCE & EXPO 2017REALTORS CONFERENCE & EXPO 2017 - 6. novembar 2017

Delegacija udruženja Klaster nekretnine je učestvovala na “Realtors Conference&Expo” koja je odžana 02.- 06. novembra 2017. godine u Čikagu (SAD).

Ovo je bio treći nastup Klastera nekretnine na konferenciji Realtora, najvećem stručnom skupu posvećenom tržištu nekretnina na kojem je ove godine učestvovalo preko 20 hiljada profesionalaca iz celog sveta. Konferenciju i sajam organizuje NAR (National Association of Realtors) je najveća asocijacija posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti na svetu, koja ima preko 1,3 miliona članova u oko 68 država. NAR je najveće trgovinsko udruženje u SAD, čiji članovi imaju prihod od preko 45 milijardi USD.

Pročitajte više..

Pogledajte galeriju..

 
Kurs za menadžere u agencijama za nekretnineKurs za menadžere u agencijama za nekretnine - 21. oktobar 2017

Klaster nekretnine je po drugi put organizovao kurs o NAR, njegovom Kodeksu poslovne etike i alatima za poslovanje posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti, u subotu, 21. oktobra 2017. godine u hotelu ZIRA u Beogradu.Više o kursu pročitajte ovde..

 

 
ABR obukaABR obuka - 14. oktobar 2017

 

U petak, 13. i subotu 14. oktobra 2017. godine, održan je ABR kurs, u hotelu ZIRA. 

Ovaj kurs je namenjen agentima koji žele da usavrše svoja znanja za rad sa kupcima. U SAD i ostalim razvijenim svetskim ekonomijama je to jedan od osnovnih kurseva koje pohađaju članovi NAR.

 pogledajte galeriju..    
 pročitajte više ...
Kurs za menadžere u agencijama za nekretnineKurs za menadžere u agencijama za nekretnine - 16. septembar 2017

 

Klaster nekretnine je organizovao kurs o NAR, njegovom Kodeksu poslovne etike i alatima za poslovanje posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti, u subotu, 16. septembra 2017. godine u hotelu ZIRA u Beogradu.

Pročitajte više..

Pogledajte galeriju..

 

 
Obaveštenje o ispitnom roku II/2017 za polaganje stručnog ispita u prometu i zakupu nepokretnostiObaveštenje o ispitnom roku II/2017 za polaganje stručnog ispita u prometu i zakupu nepokretnosti - 7. septembar 2017
Svečano obeležen Dan posrednika Svečano obeležen Dan posrednika - 9. maj 2017

Na svečanom koktelu koji su organizovale Klaster nekretnine, u Domu narodnih poslanika na Dedinju, obeležen je 9. maj – Dan posrednika. Ovom skupu prisustvovali su predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Privredne komore Srbije, kao i veliki broj posrednika iz Beograda, ali i ostalih gradova Srbije.

Pročitajte više...

 
Drugo stručno savetovanje posrednika u prometu nepokretnostiDrugo stručno savetovanje posrednika u prometu nepokretnosti - 7. mart 2017

Danas je počelo prijavljivanje za učešće na Stručnom savetovanju posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti “Nauči da uspeš” – Beograd 2017. godine.

Sve informacije o stručnom savetovanju koje se održava u petak, 7. i subotu, 8. aprila 2017. godine u Beogradu, uključujući program savetovanja, nalaze se na sajtu www.naucidauspes.rs

Pročitajte više..

 
KLASTER NEKRETNINE NA KONFERCIJI NAR U ORLANDU, SADKLASTER NEKRETNINE NA KONFERCIJI NAR U ORLANDU, SAD - 28. novembar 2016

Delegacija Klastera nekretnine u sastavu: dr Slaviša Pešić, Miroslav Cvetković i Nenad Đorđević je od 03. do 09. novembra 2016. godine bila u poseti SAD i učestvovala na godišnjoj konferenciji NAR (NATIONAL ASSOCIATION OF REALTORS) koja je održana u Orlandu, SAD.

Naša delegacija je prisustvovala inauguraciji predsednika NAR Bila Brauna i generalnoj sesiji konferencije na kojoj je uz rukovodioce NAR-a govorio i Državni sekretar SAD u administraciji Džordža Buša mlađeg, general Kolin Pauel.

 

Pročitajte više..

Pogledajte galeriju..

 
STRUČNI ISPIT ZA POSREDNIKESTRUČNI ISPIT ZA POSREDNIKE - 28. novembar 2016

 Uispitnom roku II / 2016 prijavilo se 326 kandidata.Test je polagalo 313, a položilo 243 kandidata ( prolaznost 77%). U devet termina usmeni deo stručnog ispita položilo je 153 kandidata. Prolaznost iznosi 50% i značajno je manja u odnosu na prethodna četri roka. U ministarstvu nagoveštavaju mogućnost održavanja još jednog termina usmenog dela stručnog ispita za kandidate koji su odložili polaganje 25. i 28. novembra. Prijavlivanje za sledeći ispini rok biće najverovatnije u martu 2017. godine.

 
KLASTER NEKRETNINE NA KONFERENCIJI FIABCI INDIJA U BANGALORUKLASTER NEKRETNINE NA KONFERENCIJI FIABCI INDIJA U BANGALORU - 18. avgust 2016

Delegacija Klastera nekretnine prisustvovala je konferenciji FIABCI Indija koja je održana 16. avgusta 2016. godine u Bangaloru. Na konferenciji su učestvovale 24 strane delegacije. Konferencija je bila posvećena razvoju investicija u sektoru nekretnina i saradnji između investitora, posrednika i države.
Predsedavajući je bio Faruk Mahmud, a govorili su i predstavnici Vlade federalne države Karnatake, grada, kao i najvećih kompanija iz Bangalora koje se bave investiranjem u nekretnine.

Pročitajte više..

Pogledajte galeriju..

 

 
KLASTER NEKRETNINE NA KONFERENCIJI NAR INDIJA U NJU DELHIJUKLASTER NEKRETNINE NA KONFERENCIJI NAR INDIJA U NJU DELHIJU - 15. avgust 2016

Delegacija Klastera nekretnine je učestvovala na konferenciji NAR Indija u Nju Delhiju koja je održana 13. i 14. avgusta 2016. godine, na poziv predsednika FIABCI Indija Faruka Mahmuda. Članovi delegacije su bili Nenad Đorđević, predsednik Upravnog odbora, Miroslav Cvetković potpredsednik, dr Slaviša Pešić i Radosav Janković.

Pročitajte više..

Pogledajte galeriju..

 
Informacija o ispitnom roku II/2016Informacija o ispitnom roku II/2016 - 12. jul 2016
Obaveštavamo zainteresovane kandidate da će prijavljivanje za polaganje stručnog ispita za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti biti u septembru 2016. godine.Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija će objaviti sva obavestenja u vezi sa stručnim ispitom na zvaničnoj Internet stranici, na adresi www.mtt.gov.rs i to na početnoj stranici gde se objavljuju vesti, kao i u folderu INFORMACIJA ZA POSREDNIKE.
 
Svečana sednica Grupacije posrednika i Klaster nekretninaSvečana sednica Grupacije posrednika i Klaster nekretnina - 17. maj 2016

Na svečanoj sednici koju su zajedno održale Grupacija posrednika u prometu nepokretnosti pri PKS i Klaster nekretnine, održanoj na Dan posrednika 9. maja, predstavljeno je šta je sve urađenu na tržištu nekretnina u prethodnih nekoliko godina, kao i trenutna situacija i napredak struke od donošenja zakona.

Pročitajte više..

 

 
Dva dana najbolje prakse za agente i agencije Dva dana najbolje prakse za agente i agencije - 11. april 2016

 Prvo stručno Savetovalište posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti, koje je održano 1. i 2. aprila u Beogradu, okupilo je oko 200 posrednika, veliki broj domaćih i međunarodnih stručnjaka iz te oblasti, ali i zainteresovanih za to kako u ovoj oblasti primeniti najbolju svetsku praksu.

Pročitajte  više..

 
PRVO STRUČNO SAVETOVANJE POSREDNIKA U PROMETU I ZAKUPU NEPOKRETNOSTIPRVO STRUČNO SAVETOVANJE POSREDNIKA U PROMETU I ZAKUPU NEPOKRETNOSTI - 7. mart 2016

Stručno savetovanje posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti biće održano u Beogradu 1. i 2. aprila 2016. godine. Organizator Stručnog savetovanja je udruženje „Klaster nekretnine“ www.klasternekretnine.com (osnovano 2010. godine), a projekat se realizuje uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Prpčitajte više..

 
Održana prva redovna sednica Skupštine udruženja u 2016. godiniOdržana prva redovna sednica Skupštine udruženja u 2016. godini - 26. februar 2016

Na prvoj redovnoj sednici u 2016. godini koja je održana 26. februara 2016. godine u Leskovcu, Skupština udruženja je usvojila izveštaj Nadzornog odbora o radu udruženja u 2015. godini i izveštaj Upravnog odbora o radu udruženja u 2015. godini i završni račun za 2015. godinu. Skupština je donela odluku da Klaster nekretnine pristupi asocijaciji FIABCI, najvećem svetskom savezu organizacija koje okupljaju stručnjake iz oblasti posredovanja u prometu i zakupu nepokretnosti, konsaltinga, projektovanja i ostalih usuga vezanih za razvoj i promet nepokretnosti.

Pročitajte više..

Pogledajte reportažu Televizije Leskovac „Klaster Nekretnine sednica u Leskovcu“ na YouTube-у

 
BPOR seminarBPOR seminar - 18. decembar 2015
Predstavljamo Vam ponudu Klastera nekretnine za učestvovanje na BPOR seminaru, koji zajednički organizuju Klaster nekretnine i CEREAN. Klaster nekretnine pod istim uslovima organizuje ovaj seminar za svoje članove i članove Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti Srbije. Seminar će se održati 22. decembra 2015. godine u hotelu Metropol u Beogradu, Bul. Kralja Aleksandra 69. Predavači su Nikos Manomenidis, predsednik CEREAN-a i Miltos Apostolidis.

 

 
Održana druga redovna sednica Skupštine udruženja u 2015. godini Održana druga redovna sednica Skupštine udruženja u 2015. godini - 27. novembar 2015

Na drugoj redovnoj sednica Skupština je usvojila novi Statut udruženja, Pravila poslovanja – Kodeks poslovne etike posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti Klastera nekretnine, Pravilnik Disciplinske komisije i Plan rada udruženja sa finansijskim planom za 2016. godinu. Usvojena je i Odluka o utvrđivanju članarine za 2016. godinu, kao i Izveštaj delegacije Klastera nekretnine sa Konferencije NAR u San Dijegu.

 

 
Oglašavanje mora biti usklađeno sa Zakonom o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnostiOglašavanje mora biti usklađeno sa Zakonom o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti - 21. oktobar 2015

Tržišna inspekcija će od 1. novembra 2015. godine vršiti kontrole radi utvrđivanja usaglašenosti poslovanja privrednih subjekata koji se bave trgovinom i zakupom nekretnina sa Zakonom o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti.

Pročitajte više..

 

 
Srbi traže stanove u Grčkoj - stručnjaci kažu “oprez”Srbi traže stanove u Grčkoj - stručnjaci kažu “oprez” - 9. avgust 2015

Stan u Grčkoj, u Solunu i okolini, može da se kupi od 10.000 do 70.000 evra, a interesovanje građana Srbije za te nekretnine u velikoj meri je poraslo od aprila, tvrde sagovornici Tanjuga Međutim, bilo da kupuju te stanove kešom ili na kredit kod domaćih banaka, stručnjaci poručuju da treba voditi računa i o pratećim troškovima i rizicima.  Za one koji su zainteresovani da pazare stan na kredit, poznavaoci upozoravaju da su u tom slučaju kamate više, oko sedam odsto, jer Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) ne osigurava pozajmice za kupovinu u inostranstvu.

pročitajte više...

 
Stanje u registru posrednika u prometu i zakupu nepokretnostiStanje u registru posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti - 29. jul 2015

Povodom stupanja na snagu novog Zakona o inspekcijskom nadzoru, Ministarstvo upozorava da poslove posredovanja u prometu i zakupu nepokretnosti mogu obavljati samo lica koja imaju položen stručni ispit i koja su upisana u Registar posrednika koji se vodi u resornom Ministarstvu.

Pročitajte više...

 
Javna rasprava o Nacrtu Statuta Klastera nekretnine Javna rasprava o Nacrtu Statuta Klastera nekretnine - 25. jul 2015
Javna rasprava o Nacrtu Statuta Klastera nekretnine, Pravilima poslovanja i Pravilniku Disciplinske komisije je počela 25. jula 2015. godine i traje do 17. avgusta 2015. godine.
Pozivaju se članovi Klastera nekretnine da u toku javne rasprave daju svoje predloge, sugestije i mišljenje. Materijal za javnu raspravu je upućen članovima elektronskom poštom. U slučaju da niste primili materijal obratite se predsedniku Upravnog odbora Nenadu Đorđeviću.
 
Tanjug - Raste broj stambenih kreditaTanjug - Raste broj stambenih kredita - 5. jul 2015

U Srbiji je u prvoj polovini godine povećan broj stambenih kredita, izjavio je danas predsednik Upravnog odbora Klastera nekretnina Nenad Đorđević i izrazio očekivanje da će rešavanje pitanja konverzije zemljišta povećati gradnju i aktivirati atraktivne lokacije, koje su sada zapuštene.

Pročitajte više...

Pogledajte video...

 

 
Povodom Dana posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti – 9. maja održana Svečana sednica GrupacijePovodom Dana posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti – 9. maja održana Svečana sednica Grupacije - 13. maj 2015

Zahvalnice za izuzetan doprinos donošenju Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti uručene su danas na svečanoj sednici u Privrednoj komori Srbije potpredsedniku Vlade Srbije i ministru trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimu Ljajiću u čije ime je priznanje primila Vesna Kovač, predsedniku ispitne komisije za sticanje licence posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti Željku Stojanoviću i ministru privrede Željku Sertiću.

Pročitajte više..

 

 
Agenti prva pomoć u kupovini nekretninaAgenti prva pomoć u kupovini nekretnina - 9. maj 2015

Od ove godine 9. maj posrednici u prometu i zakupu nepokretnosti obeležavaće kao svoj dan. Od 8. maja počela je puna primena Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti.

Pročitajte više..

Pogledajte video..

 
Registar posrednika u prometu nepokretnosti od danas dostupan na internet stranici Ministarstva trgoRegistar posrednika u prometu nepokretnosti od danas dostupan na internet stranici Ministarstva trgo - 8. maj 2015

Registar posrednika koji sadrži podatke o privrednim društvima i preduzetnicima koji se legalno bave posredovanjem u prometu i zakupu nepokretnosti danas je počeo da radi i dostupan je svim zainteresovanim građanima na zvaničnoj internet strani Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija (www.mtt.gov.rs).

Pročitajte više..

 
Osiguranje od profesionalne odgovornosti posrednika u prometu i zakupu nepokretnostiOsiguranje od profesionalne odgovornosti posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti - 29. april 2015

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u svom obaveštenju upućenom privrednim društvima i preduzetnicima koji se bave posredovanjem u prometu i zakupu nepokretnosti navodi da je planirano da Ministarstvo od 04.maja 2015. godine počne sa prijemom zahteva za upis u Registar posrednika. U istom obaveštenju Ministarstvo navodi da predstavnici Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti Srbije u PKS razgovaraju sa predstavnicima osiguravajućih društava u vezi sa polisom osiguranja (u skladu sa članom 13. Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti) koja je jedan od predviđenih priloga uz zahtev za upis u Registar posrednika.

Nastavak teksta i pdf fajlove sa uputstvom za osiguranje, draftom polise i uslovima osiguranja možete pogledati ovde

 

 
 
Počeo upis u Registar posrednikaPočeo upis u Registar posrednika - 29. april 2015

Obaveštavaju se posrednici u prometu i zakupu nepokretnosti da je počeo upis u Registar posrednika. Zahtevi za upis u Registar posrednika se mogu predati na pisarnici Poslovne zgrade Srbija (SIV 3) na Novom Beogradu ili dostaviti poštom.Uputstvo za posrednike nalazi se u prilogu.

 

Uputstvo za upis posrednika u Registar posrednika

 

 
Održana Prva redovna sednica Skupštine udruženja u 2015. godini. Održana Prva redovna sednica Skupštine udruženja u 2015. godini. - 27. februar 2015
Na Prvoj redovnoj sednici Skupština je usvojila izveštaj Nadzornog odbora o radu udruženja u 2014. godini i izveštaj Upravnog odbora o radu udruženja u 2014. godini i završni račun za 2014. godinu. Usvojen je plan rada udruženja za 2015. godinu i doneta odluka o članarini za 2015. godinu. Izabrani su organi koji će udruženjem upravljati u naredne dve godine. Za predsednika Skupštine udruženja je izabran Nenad Mitrović, a za potpredsednicu Skupštine Radmila Stanković. Za članove Upravnog odbora su izabrani Nenad Đorđević, Miroslav Cvetković, Nebojša Rapaić, Damir Borić i Gordan Lemajić. Za članove Nadzornog odbora su izabrani mr. Milić Đoković, Saša Milivojević i Željko Maravić.”
 
 
Međunarodna konferencija u Atini 2015. godine – 17. i 18. februar Međunarodna konferencija u Atini 2015. godine – 17. i 18. februar - 18. februar 2015
U Atini je održana medjunarodna konferencija koju je organizovao CEREAN (Centralno evropska mreža asociacija agencija za nekretnine), na kojoj je učestvovala delegacija Klastera Nekretnine, koju je predvodio dr Slaviša Pešić.

Pročitajte više i pogledajte galeriju..

 
Prvi put licencirani posrednici u prometu nekretninaPrvi put licencirani posrednici u prometu nekretnina - 13. februar 2015
Pomoćnik ministra za trgovinu, usluge i politiku konkurencije Žarko Malinović rekao je danas, na uručenju uverenja o položenom stručnom ispitu, odnosno licenci za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti, da je ovo je značajan dan za Ministarstvo i srpsku privredu, jer legislativa treba da prati realne potrebe tržišta.

Pročitajte više..

 
SVEČANA DODELA UVERENjA O POLOŽENOM STRUČNOM ISPITU ZA POSREDNIKE U PROMETU I ZAKUPU NEPOKRETNOSTI - 9. februar 2015
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija priređuje u četvrtak 12. februara 2015. godine u Klubu narodnih poslanika, u Tolstojevoj ulici br. 2, u Beogradu, svečanu dodelu Uverenja o položenom stručnom ispitu za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti. Četristotineosamdesettri kandidata prve generacije (Ispitni rok I/2014) pozvano je na ovu svečanost. Kandidatima koji ne budu prisutni na svečanosti, Uverenje o položenom stručnom ispitu biće dostavljeno poštom.
 
09. Maj - dan posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti09. Maj - dan posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti - 30. januar 2015

Do početka maja 2015. godine biće ustrojen Registar posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti, kako je to Zakonom o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti i predviđeno.

Pročitajte više..

 
Obaveštenje o novom ispitnom roku za polaganje stručnog ispitaObaveštenje o novom ispitnom roku za polaganje stručnog ispita - 29. januar 2015

Rešenjem ministra trgovine, turizma i telekomunikacija utvrđeno je da novi ispitni rok za polaganje stručnog ispita za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti traje od 9. februara 2015. godine do 9. juna 2015. godine.

Pročitajte više..

 

 
Prepolovljen broj oglasa za prodaju nekretninaPrepolovljen broj oglasa za prodaju nekretnina - 5. januar 2015

Svako ko oglašava nekretninu mora da ostavi lične podatke, kažu u oglasnoj kompaniji. Ako neko prijavi lažnog vlasnika ili lažnu agenciju, koji prodaju da bi uzeli proviziju, prijavljenima se zabranjuje postavljanje novih oglasa, a takav oglas se briše.

Pročitajte više..

Pogledajte video..

 

 
 Registrovan posrednik uslov bezbednog prometa nepokretnosti Registrovan posrednik uslov bezbednog prometa nepokretnosti - 29. decembar 2014

Registar posrednika pomoći će klijentima da vide ko posluje legalno, a privrednike motivisati da se bore protiv nelojalne konkurencije sivog tržišta. Ova godina bila je veoma uspešna kad je reč o implementaciji Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, konstatovano je na konferenciji u Privrednoj komori Srbije.

Pročitajte više..

Pogledajte video..

 

 
Da li su cene nekretnina realne?Da li su cene nekretnina realne? - 2. decembar 2014

Cene nekretnina u Srbiji u 2014. godini nisu značajnije pale u odnosu na prošlu godinu i ne očekuje se njihov dalji pad, jer su se zaustavile na realnom nivou. Predsednik Upravnog odbora Klastera nekretnina Nenad Đorđević je rekao Tanjugu da se u predhodnih godinu i po dana stabilizovalo domaće tržište nekretnina.

Pročitajte više..

 
Regionalna Privredna Komora Niš - SEMINAR - OBUKA ZA POLAGANJE STRUČNOG ISPITA ZA OBAVLJANJE POSLOVARegionalna Privredna Komora Niš - SEMINAR - OBUKA ZA POLAGANJE STRUČNOG ISPITA ZA OBAVLJANJE POSLOVA - 1. decembar 2014

Seminar se održava od 05. do 14. decembra 2014. godine u maloj sali RPK Niš u Nišu, ul. Dobrička br. 2, od 09.30 do 15.30 sati.

Pročitajte više..

 
Klaster nekretnine na 22. Forumu poslovanja nekretninama Klaster nekretnine na 22. Forumu poslovanja nekretninama - 14. novembar 2014

Predsednik Upravnog odbora Nenad Đorđević i potpredsednik Upravnog odbora Miroslav Cvetković posetili su Hrvatsku Gospodarsku Komoru i učestvovali na 22. Forumu poslovanja nekretninama, na poziv predsednika Udruženja poslovanja nekretninama Hrvatske Gospodarske Komore Dubravka Ranilovića.

Pročitajte više...

 
Veliko interesovanje za licence za promet nepokretnostiVeliko interesovanje za licence za promet nepokretnosti - 13. novembar 2014

Predsednik Komisije za polaganje ispita za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti Željko Stojanović iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija rekao je za Jutarnji dnevnik RTS1 da postoji jedna erozija u struci u znanju i dodao da ispit treba da natera kandidate da obnove svoje znanje.

Pogledajte video...

 
Instruktivni seminari za pripremu kandidata za polaganje stručnog ispita za posrednike u prometu i zInstruktivni seminari za pripremu kandidata za polaganje stručnog ispita za posrednike u prometu i z - 28. oktobar 2014

Privredna komora Srbije (www.pks.rs) izvestila je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija 23. oktobra ove godine, da organizuje šestodnevni instruktivni seminar POSREDOVANJE U PROMETU I ZAKUPU NEPOKRETNOSTI (10, 11,17,18,24, i 25. novembra 2014. godine, od 9,00 do 16,30 sati), ul. Resavska 15, u Beogradu.

 pročitajte više ...
Informacija o sprovođenju inspekcijskih kontrola posrednika u prometu i zakupu nepokretnostiInformacija o sprovođenju inspekcijskih kontrola posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti - 22. oktobar 2014

Tržišna inspekcija Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija započela je u ponedeljak, 20. oktobra 2014. kontrole posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti.

Stupanjem na snagu Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti („Službeni glasnik RS”, broj 95/2013- u daljem tekstu: Zakon) 8. novembra 2013. godine i podzakonskih akata 29. jula 2014. godine, stvoren je pravni okvir za regulisanje te oblasti.

Pročitajte više...

 
 Edukativna radionica u Nišu Edukativna radionica u Nišu - 11. septembar 2014

11. septembar 2014.godine u Nišu, u velikoj sali Regionalne Privredne Komore Niš je održana edukativna radionica u organizaciji Privredne Komore Srbije-Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti Srbije i Regionalne Privredne Komore Niš, koja je okupila privrednike sa teritorije Jugoistočne Srbije koji se bave posredovanjem u prometu i zakupu nepokretnosti

Pročitajte više i pogledajte fotografije..

 

 
Vanredna sednica Skupštine UdruženjaVanredna sednica Skupštine Udruženja - 11. septembar 2014

11. septembara 2014. godine u Nišu, u maloj sali Regionalne Privredne komore Niš je održana vanredna sednica Skupštine udruženja i deseta sednica Upravnog odbora, na kojoj je doneta odluka da se izvrši prijem u članstvo Udruženja Klaster nekretnine posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti iz Novog Sada - Solis Consult DOO Novi Sad, ĐinaS DOO Novi Sad, i agencije Total nekretnine Novi Sad.

Fotografije sa skupa u Nišu možete pogledati ovde..

 
Regionalna konferencija Slovenija+Hrvatska+Srbija Regionalna konferencija Slovenija+Hrvatska+Srbija - 12. avgust 2014

 Od 02. do 03. oktobra 2014. godine održava se Regionalna konferencija Slovenija+Hrvatska+Srbija u hotelu "Plaza" u Ljubljani. Suorganizatori konferencije su Slovensko nepremičninsko združenje FIABCI, BURZA NEKRETNINA DOO Zagreb i Udruženje KLASTER NEKRETNINE.Konferencija se ove godine bavi problemima legalizacije nelegalno izgradjenih objekata i problemimahipotekarnog tržišta.

Pročitajte više i pogledajte Program konferencije..

 
Od oktobra stručni ispiti za posrednike u prometu i zakupu nepokretnostiOd oktobra stručni ispiti za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti - 30. jul 2014

Polaganje stručnog ispita za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti počeće krajem oktobra ove godine, nakon što bude utvrđena ispitna lista i doneto Rešenje kojim se utvrđuje ispitni rok i sastav Ispitne komisije, rekao je Željko Stojanović, predsednik Radne grupe za izradu podzakonskih akata po osnovu Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti.

Pročitajte više...

 
 Samo  ovlašćeni  agenti  na  tržištu  nepokretnosti Samo ovlašćeni agenti na tržištu nepokretnosti - 29. jul 2014

Četiri nova pravilnika uz Zakon o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, koji danas stupaju na snagu, uneće red u poslovanju i pravno regulisati novu profesiju.

Pročitajte više... 

 
Ljajić: Doneti pravilnici za red na tržištu nekretninaLjajić: Doneti pravilnici za red na tržištu nekretnina - 24. jul 2014

Ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisao je pravilnike koji obezbeđuju punu primenu Zakona  o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti i kojim se uvodi red u oblast prodaje  i zakupa nekretnina.Primenom četiri doneta pravilnika, koji stupaju na snagu 29. jula, predviđeno je uvođenje stručnog ispita za posrednike u prometu i zakupu nekretnina, kao i stvaranje registra posrednika, što je u skladu sa standardima EU.

Pročitajte više..

 
PRAVILNICI UVODE EVROPSKI STANDARD POSLOVANJA U OBLASTI POSREDOVANJA U PROMETU I ZAKUPU NEPOKRETNOSTPRAVILNICI UVODE EVROPSKI STANDARD POSLOVANJA U OBLASTI POSREDOVANJA U PROMETU I ZAKUPU NEPOKRETNOST - 24. jul 2014

U Službenom glasniku broj 75 od 21. jula 2014. godine objavljena su podzakonska akta po osnovu Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti. Ministar Rasim Ljajić potpisao je pravilnike koji obezbedjuju evropske standarde poslovanja u oblasti posredovanja u prometu i zakupu nepokretnosti

Pročitajte više..

 
Uvodi se red u promet nekretninaUvodi se red u promet nekretnina - 23. jul 2014

Nova četri pravilnika koja detaljno regulišu promet nekretnina u Srbiji stupiće na snagu 29.jula. Istog dana će u Privrednoj komori Srbije (PKS) biti priređen stručni skup, na kojem će predstavnici Minstarstva trgovine obrazložiti njihovu primenu, potvrdio je Tanjugu predsednik grupacije posrednika u prometu nepokretnosti u PKS, Damir Borić, koji je angažovan na organizaciji skupa.

Pročitajte Više..

 
Ðorđević:Tražnja nekretnina opala za 50 odsto od 2008.Ðorđević:Tražnja nekretnina opala za 50 odsto od 2008. - 14. jul 2014

U Srbiji je od 2008. godine do sada opala tražnja za nekretninama za oko 50 odsto, izjavio je danas predsednik Upravnog odbora Klastera nekretnina Nenad Đorđević ističući da je to najveći problem srpskog tržišta nekretnina i da je na takvo stanje, pored ekonomskih faktora, dosta uticao i neodgovarajući odnos države prema tom tržištu.

Pogledajte video..

Pročitajte više..

Izvor: Tanjug

 

 

 
Usvojen Zakon o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnostiUsvojen Zakon o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti - 31. oktobar 2013

31.oktobra 2013. godine na Prvoj sednici Drugog redovnog zasedanja Narodne Skupštine Republike Srbije u 2013. godini usvojen je Zakon o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti.

 

 
Klaster nekretnine  .  O nama  .  Šta je klaster  .  Vesti  .  Press pregled  .  Korisni saveti  .  Zakonski okvir  .  Mapa portala  .  Login  .  Registar članica
Ministarstvo ne odgovara za sadržaj koji postavljaju članice klastera!
Portal implementirao: Centar za konkurentnost i razvoj klastera, Fakultet tehničkih nauka