15. avgust 2022
  Search

Nastavak teksta

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je za Tanjug da prema podacima kojima raspolaže Ministarstvo, u Srbiji postoji oko 800 privrednih subjekata i 1.500 zaposlenih koji se zvanično bave posredovanjem u prometu nekretnina i da će primenom novih pravilnika biti poboljšan kvalitet usluge i ojačana konkurentnost privrednih subjekata.

„Mi smo do sada imali dosta šaroliku situaciju među posrednicima u prodaji nekretnina i veliki broj primedbi građana na one koji se tim poslom bave nestručno i nesavesno. Sada smo jasno definisali kriterijume ko time može da se bavi i uveli stručni ispit za dobijanje licence posrednika. Na taj način pomoći ćemo kupcima i prodavcima da dobiju kvalitetniju uslugu, ali ćemo pomoći i posrednicima, jer ćemo na taj način eliminisati nelojalnu konkurenciju“ rekao je Ljajić.

On navodi i da će nakon stupanja na snagu donetih pravilnika biti sastavaljena i lista ispitivača za licence posrednika, koji će biti izabrani iz redova univerzitetskih profesora i drugih stručnjaka za ovu oblast kao i da je realno da prvi ispitni rok bude u oktobru ili novembru ove godine.

Print  

Klaster nekretnine  .  O nama  .  Šta je klaster  .  Vesti  .  Press pregled  .  Korisni saveti  .  Zakonski okvir  .  Mapa portala  .  Login  .  Registar članica
Ministarstvo ne odgovara za sadržaj koji postavljaju članice klastera!
Portal implementirao: Centar za konkurentnost i razvoj klastera, Fakultet tehničkih nauka