15. avgust 2022
  Search

Nastavak teksta

U registru, koji je formiran i objavljen u zakonskom roku mogu se dobiti informacije o privrednim subjektima iz ove oblasti i njihovim zaposlenima koji imaju položen stručni ispit za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti.

Viši savetnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Željko Stojanović rekao je da se uvođenjem registra obezbeđuje viši stepen pravne sigurnosti za potrošače i privrednike koji koriste usluge posredovanja u prometu i zakupu nepokretnosti, jača konkurentnost u ovoj važnoj uslužnoj delatnosti i bitno smanjuje mogućnost nelegalnog obavljanja poslova posredovanja.

U toku je prijem zahteva za upis u Registar posrednika. Kako je Ministarstvo dužno da u roku od 30 dana od podnošenja zahteva izda Rešenje i upiše posrednika u Registar posrednika, očekuje se da će do kraja maja meseca 2015. godine svi posrednici koji ispunjavaju zakonske uslove biti upisani u Registar posrednika.

Kontakti za sva eventualna pitanja ili sugestije u vezi sa Registrom posrednika u prometu nepokretnosti su: telefon 011/3110470 (radnim danima, od 9 do 14 sati) ili e-mejl adrese slavica.djurdjevic@mtt.gov.rs i ana.gemaljevic@mtt.gov.rs.

Syndicate   Print  

Klaster nekretnine  .  O nama  .  Šta je klaster  .  Vesti  .  Press pregled  .  Korisni saveti  .  Zakonski okvir  .  Mapa portala  .  Login  .  Registar članica
Ministarstvo ne odgovara za sadržaj koji postavljaju članice klastera!
Portal implementirao: Centar za konkurentnost i razvoj klastera, Fakultet tehničkih nauka